englandspraktiken.blogg.se

Vi är 8 elever från Aniaragymnasiet från årskurs 2 & 3. Sju av oss läser Turism och Resor och en läser Handel och Administration. Vi ska praktisera 6 veckor i Portsmouth och ni kan följa vår resa här.

Inte långt kvar!!

Publicerad 2015-01-31 17:55:00 i Matilda Torstensson,

Nu börjar det närma sig praktiken, 2 veckor och 1 dag kvar. Jag kan inte riktigt fatta att om två veckor befinner jag mig i England och ska vara där i 6 hela veckor. Jag är väldigt taggad och spänd på vad som kommer hända där nere. Nervositeten har inte kommit ännu men den lär väl komma dagen innan. 
 
Jag har iallafall fått reda på vart jag ska praktisera och vilka jag kommer att bo med. Jag kommer att bo hemma hos någon, ingen aning om vem, tillsammans med Becca och Lina. Ser fram emot detta och hoppas på att hamna hos en bra värdfamilj, spänd på att veta vem/vilka det är. Det enda jag vet är hur huset ser ut från utsidan och att värdfamiljen har djur, mer vet jag inte. Platsen jag ska praktisera på är Holiday Inn, ett jättefint hotell, enligt mig iallafall. Mina arbetsuppgifter kommer att vara att jobba i reception och att jobba med events. Det låter väldigt roligt och jag hoppas på att det kommer att bli det också. 
 
I England är dom väldigt strikta med kläder och ja, jag fick i princip gå och handla en ny garderob inför kläder jag måste ha på arbetet. Man får nämligen inte ha  mjukisbyxor eller jeans på sig. Mjukisbyxor förstår jag att man självklart inte ska komma i men jag kände att man borde kunna använda jeans, men nej. Det man istället ska ha på sig är svarta kostymbyxor eller svart kostymkjol. Skorna ska vara svarta, heltäckande, man får inte använda converse, joggingskor eller ett par vanliga boots, nej man ska använda några lite mer exklusiva skor. Man ska ha en skjorta/blus på sig som måste ha krage och den får inte ha för mycket urringning. Så ja, jag fick helt enkelt gå och handla ett par kostymbyxor och ett par nya skor. Men nu är det klart så det känns ändå bra, även om jag kommer att se ut som en pajas i dom kläderna då jag verkligen inte passar i den klädstilen, jaja bara att acceptera. 
 
Är sååå taggad och förväntansfull inför denna resa!
 
Byyyyyyyyye
 
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela