englandspraktiken.blogg.se

Vi är 8 elever från Aniaragymnasiet från årskurs 2 & 3. Sju av oss läser Turism och Resor och en läser Handel och Administration. Vi ska praktisera 6 veckor i Portsmouth och ni kan följa vår resa här.

15 punkter

Publicerad 2015-03-20 16:22:57 i Allmänt,

Whaazzzup! 

Glider runt i Portsmouth, finns inte så mycket att rapportera egentligen. Snart 1 vecka kvar, vill inte åka hem, särskilt inte när man vet vad som väntar en när man kommer hem *suck* men ska inte bli allt för depp. Kommer äntligen bli återförenad med äkta hemlagad mat aka mamms mat! :') Kör en lista med lite random facts om England:

1. Man kör på fel sida, obv har det blivit fel någonstans i transport utvecklingen här i England. 

2. Bussen är sällan i tid :)))))) åååhhherre vad man får lida på grund av det. Vet inte hur många gånger man har fått stå och vänta på bussen i hop om att den ska dyka upp. Det är verkligen som Russian roulett. Det står en tid på buss tidtabellen men det är inte säkert att den dyker upp. Och OM den gör det, då är det fest! 

3. Man äter chips alll daaaay errr daaay 

4. Engelskmän säger love/darling/sweetheat till (nästan) vem som helst. I början kan det kännas lite konstigt men man vänjer sig. 

5. Hemlagat mat? Vad är det ens... 

6. Engelskmän är så himla trevliga, det kan komma fram en random person som kan börjar prata med en om man tex står och väntar på bussen. Att chitchat är vardags mat för dem.  

7. Man hälsar på busschauffören när man går på bussen och säger tack/hej då när man går av bussen 

8. De har ungefär en miljon olika små mynt. Onödiga mynt som ex 1pence eller 2pence mynt som motsvarar cirka 2kr.

9. Kranvattnet har nog den äckligaste smaken ever. Hands down de värsta kranvattnet jag har smakat på. 

10. Engelskmän har inte afternoon tea varje dag! Kanske inte var så chockande men det förvånar mig att de har det så sällan. Kanske någon gång i veckan. Men å andra sidan beror det kanske på vem man frågar.

11. Hundar finns ÖVERALLT. Du kan inte gå ut och inte se en hund inom 10meters radie avstånd. Och om du inte ser en hund, då är du inte i England. 

12. Fish n chip är inte gott. 

13. Brittiska killar är inte sååååååå snygga. 

14. Man går ut med sina arbetskollegor ganska ofta, nästan som om det är AW minst en gång i veckan.

15. Man spenderar pengar på mat som på bilden: 


 Det var allt för idag! Finns ganska mycket mer att säga men detta är nog top 15. Idag är det fredag vilket betyer TUUUUURN UPP!!!

Aiight mate, Im off now

See yaaa
Becca

Kommentarer

Postat av: Susanne

Publicerad 2015-03-22 18:45:15

Ha ha, bra sammanställning:-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela